Thursday, June 14, 2012
Salon Cote Sud at Parc Jourdan
Dah lama tak luahkan apa yang tersirat disanubari ni..terutama pengalaman2 yang nak dikongsikan disini.
Saya dan beberapa kawan ke expo olih penduduk di Aix ini,ada yang baru bagi saya dan ada yang dah biasa bagi saya dengan barangan yang dipamerkan..Sempat juga saya menyertai demo masakan tempatan disni.1...Bouillabaisse de sardines..(bouillabaisse disebut 'boyabase')..bolihlah...bahan2nya cuma sayuran dan ikan tambang kecik..tak tumis cuma renehkan sayur2 tu dan ikan..bagus untuk diet..tak pedas pun..
2..Meringue ..dibuat dari putih telur/egg white..tapi manis..
3..Fabrik en provence..saya suka alas meja yang 'anti tache'/tak kedut dan tak telap air dan senang di bersihkan bila tertumpah kuah dan etc..
Yang saya terakan dan saya postkan photo2 disini yang hanya di expo diSalon Cote Sud sahaja.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment